27nov

Hackathon Woningkeur 2020

Het zal de meeste niet ontgaan zijn dat we vorige week bezig waren met een hackathon.

Een hackathon is een evenement waar softwareontwikkelaars, ontwerpers en bedrijfskundige binnen 24 uur met een oplossing komen voor een bepaald probleem van een bedrijf.

Bij de hackathon vorige week was de vraag om voor Woningkeur een app te ontwikkelen waarmee de inspecteurs gemakkelijk een mooie rapportage voor een opleveringskeuring kunnen maken.

Op vrijdag om 8:00 stonden 3 teams, toen nog fris en fruitig, klaar om aan deze opgave te beginnen. Eerst werd er verbinding met een inspecteur van Woningkeur gelegd, die ons uitgebreid heeft uitgelegd hoe een opleveringskeuring eruit ziet en waar de software aan zou moeten voldoen. Dat was het startschot voor de teams om te beginnen met ontwikkelen.

Die ochtend werd er binnen de teams veel gediscussieerd over hoe de app eruit zou moeten zien. Welke techniek gebruiken we bij het ontwikkelen? Welke functionaliteiten moeten erin komen? Gaan we de app koppelen aan bestaande systemen? Is het haalbaar om al de functionaliteiten in 24 uur te ontwikkelen of moeten we sommige onderdelen achterwegen laten? Kortom een hoop discussie.

Na de lunch waren de eerste hoofdlijnen voor de app bepaald en kon er voorzichtig begonnen worden aan het ontwikkelen, er waren ook nog verschillende belletjes met inspecteurs waardoor bij teams steeds een duidelijker beeld ontstond van hoe de app eruit zou moeten zien.

En voor we het wisten zaten we alweer aan de pizza, ons afvragend of we wel een werkende app zouden hebben de volgende ochtend.

Na een nacht vol tafeltennispotjes, errors oplossen, vechten tegen de slaap, een heus tafeltennis toernooi (om half 3), wat wandelingetjes buiten (om weer even helemaal wakker te worden) en heel veel ontwikkelen, brak dan eindelijk de ochtend aan.

Na een goed ontbijt werd door de teamleaders van de drie teams een presentatie van hun app gegeven, waarbij ook de Woningkeur-inspecteurs digitaal aanwezig waren.

De apps liepen nogal uiteen, het ene team had allerlei koppelingen gemaakt terwijl het andere team zich meer op de uitstraling van het rapport had gefocust.

Uiteindelijk hebben de inspecteurs hun stem uitgebracht en heeft team Charlie (Domenico, Peter, Thomas en Matthijs) met 1 stem verschil gewonnen, zij zullen de komende tijd hun app verder afmaken en daarbij de pluspunten van de andere apps overnemen.

 

bekijk onze instagram voor leuke foto’s.