12mrt

Cirkl is live! – de hotspot voor meer woningaanbod

Afgelopen periode is er keihard gewerkt om Cirkl te lanceren op 8 maart. En met succes! Het is ons ontwikkelteam gelukt om binnen de gestelde tijd en het gestelde budget het platform voor Cirkl te ontwikkelen. Een proces van A tot Z, van uitvragen naar ontwerpen om vervolgens daadwerkelijk het platform te realiseren. Een leuk en leerzaam traject. 

Het proces 

Wout, aangezien jij de Product Owner bent van dit project: Kan jij iets vertellen over de fase waarin het idee van Cirkl is ontstaan en het uitvragen van de juiste informatie waarmee de designer en ontwikkelaars aan de slag zijn gegaan? 
Jeroen Wilhelm en ik kennen elkaar sinds 2016 en hebben in de loop van de jaren regelmatig contact gehouden. Zodoende kwamen wij vorig jaar zomer ook weer met elkaar in contact, omdat hij en enkele anderen een idee hadden om de woningmarkt te gaan vernieuwen. Hierover hebben wij eerst verschillende keren een dag bij elkaar gezeten om precies uit te werken wat het idee was, de gedachte achter Cirkl. Hier zijn direct onze designer en ontwikkelaar bij aangesloten. 

Op basis hiervan hebben wij prioriteiten bepaald voor een eerste lancering en is het treintje gaan rijden. 

Ha Joost, kan je wat vertellen over hoe het ontwerpen van het platform is verlopen? 
Met de aangeleverde huisstijl van MooiMerk en de wensen van Jeroen Wilhelm zijn we aan het ontwerpen gegaan. Met de basiskleuren konden we een sprekend ontwerp maken, helemaal van deze tijd. Met de speelse illustraties hebben we gevoel kunnen geven aan de omgeving van Cirkl. Voor mij was dit het eerste grote project, het ontwerpen van de app Cirkl. Het is een leerzaam project geweest en ik kijk er met een glimlach op terug. Samen met team Succeszo hebben wij een geweldige prestatie neergezet. 

Na deze fasen was alles gereed om daadwerkelijk te starten met het ontwikkelen van de applicatie. Het ontwikkelteam was voorzien van alle benodigde informatie waarmee zij aan de slag zijn gegaan. 

Matthijs, al de uurtjes ontwikkelen aan Cirkl heeft geresulteerd in een mooie lancering op 8 maart. Hoe kijk jij terug op de afgelopen maanden en hoe heb je de ontwikkelfase beleefd? 
Matthijs werkt aan CirklIn het begin vroeg ik me wel vaak af waar we moesten beginnen met het bouwen van het platform, het is dan zo’n enorme berg aan werk die verricht moet worden. Het kwam ook regelmatig voor dat ik een model had ontwikkeld om er een week later achter te komen dat het toch niet goed werkte en opnieuw geschreven moest worden, dan vraag je je wel af of je de deadline gaat halen. Maar door de weken heen kreeg het platform steeds meer vorm. Zeker in de laatste weken toen ook het definitieve design werd toegepast en de koppeling met de mailtjes was gemaakt, dan staat er ineens een platform. Het fijne was dat we korte lijntjes hadden met Cirkl, Jeroen Wilhelm was vrijwel elke dag even bij onze stand-up. Daardoor werden vragen snel beantwoord en konden we snel verder werken.

Ik ben blij dat we op de deadline een mooi platform hebben kunnen neerzetten en ik kan niet wachten tot de eerste woning via Cirkl wordt verkocht.

Lizanne, net is Matthijs al even aan het woord geweest. Maar wij zijn ook erg benieuwd naar jouw ervaringen. Hoe heb je de afgelopen tijd beleefd als ontwikkelaar aan Cirkl en kan jij iets vertellen over de manier waarop er ontwikkeld werd? 

Het was erg leuk om mee te werken aan het ontwikkelen van het platform Cirkl. Ik heb me met name beziggehouden met de omgeving voor de consumenten, dus de daadwerkelijke woningzoekers. Ik kreeg een ontwerp aangeleverd van hoe de schermen eruit moesten komen te zien. Met het bouwen heb ik me eerst vooral gefocust op de functionaliteit/techniek achter de schermen en daarna op de lay-out van de schermen zelf. Nadat het gebouwd was, werd het nogmaals uitvoerig getest en de feedback die daar nog uit kwam rollen, is weer verwerkt. Zodoende is het platform geworden zoals het nu is. Ik kan wel zeggen dat er heel wat hersens gekraakt hebben en er veel overleg is geweest over hoe we bepaalde zaken vorm gingen geven. Maar uit dat overleg haalden we weer veel energie en we gingen daarna vol enthousiasme verder om Cirkl tot een succes te maken. 

Wat is nu precies Cirkl? 

Als woningzoeker ken je alle grote huizensites van A tot Z. Daarnaast sta je waarschijnlijk ook ingeschreven bij één of zelfs meerdere makelaars. Maar dat doet iedereen en je staat zo gewoon ‘keurig in de rij’. Cirkl geeft je exclusief toegang tot woningaanbod dat nergens anders te zien is. 

stel met camera
Cirkl werkt heel simpel. Als woningzoeker presenteer je namelijk al tijdens je zoektocht ook je huidige woning die je gaat verlaten. Zo biedt Cirkl een enorm (aanstaand) woningaanbod, voor de markt uit, aan de slimste zoekers van Nederland. 

Meer weten? Kijk dan op cirkl.nl

Cirkl live binnen het Mendix Startup Program 

Het Mendix Startup Programma geeft ondernemers met een innovatief idee de mogelijkheid om een product snel naar de markt te brengen door de licentiekosten zeer laag te houden, toegang te geven tot hulpmiddelen als de Mendix Marketplace en de developer community en het gratis verkrijgen van Mendix-certificering. “Als voormalige startup helpen we graag andere startende bedrijven met het omzetten van hun innovatieve ideeën naar een volwaardige propositie. Met het Mendix platform stellen we startups in staat om hun ideeën sneller naar de markt te brengen en vervolgens in een kortere tijd de juiste product-market fit te vinden. We zijn er erg trots op dat de startup community van Mendix steeds groter wordt en we kijken ernaar uit om deze ondernemers met drive samen te brengen, zodat ze van elkaar leren en nog succesvoller kunnen zijn”, zegt Nick Gigengack, programma manager bij Mendix.
Bron: Dutch IT-channel